Vörösboros tarja hagymás burgonyaágyon csalamádéval

Vörösboros tarja hagymás burgonyaágyon csalamádéval

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g szeletelt sertéstarja
  • bors
  • 150-200 ml vörösbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • olívaolaj
  • 500 g burgonya
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés:

A hússzeleteket megmossuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben magas hőfokon kb. 4-5 perc alatt megkérgesítjük az olajon, utána tepsibe rakjuk, meglocsoljuk vörösborral, ráhelyezzük a fokhagymát és a dúrvára vágott lilahagymát is.

Ezután előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig alufólia alatt sütjük, majd még 5 percig fólia nélkül.

A burgonyákat megmossuk és megfőzzük. A hagymát megpucoljuk és kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadunk egy teáskanálnyi pirospaprikát. A megfőtt krumplit kockára vágjuk és hozzákeverjük a dinsztelt hagymához. Ízlés szerint fűszerezzük, majd a sült tarjával tálaljuk.

Neked ajánljuk