Vörösboros sütemény fehércsokis krémmel

Vörösboros sütemény fehércsokis krémmel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • fél tasak sütőpor
  • 3 kávéskanál kakaópor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 15 dkg liszt
  • 1 fél citrom reszelt héja
  • 1,5 dl vörösbor

a krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 cl fehér rum
  • mentalevél a díszítéshez

Elkészítés:

A krémhez felverjük a tejszínt, hozzáadjuk a tojássárgáját. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, majd óvatos mozdulatokkal a tejszínhabhoz keverjük. Hozzáadjuk a rumot, és a krémet 1-1,5 órára a hűtőbe tesszük.

A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Előkészítünk egy 22 cm átmérőjű, nem túl magas peremű tortaformát. A vajat, a cukorral habosra keverjük és a tojásokat egyesével lassan hozzáadjuk.

A csokit lereszeljük, összekeverjük a sütőporral, a kakaóval, a fahéjjal, a citromhéjjal, a liszttel és egy csipet sóval. A keveréket szép lassan a tojásos vajkrémhez adagoljuk, felváltva a vörösborral.

Amikor a bor, a vajkrém és a szárazanyag tökéletesen elkeveredik, a formába kanalazzuk, elsimítjuk, és a sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A kész tortát vízszintesen két lapra vágjuk, az alsó megkenjük a krémmel, a tetejére is teszünk habrózsákat, és jól behűtjük. Mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Neked ajánljuk