Vörösboros pulykazúza pörkölt

Vörösboros pulykazúza pörkölt

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg pulykazúza
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt feketebors
  • 1 evőkamál pirospaprika
  • 2 evőkanál zsiradék

Elkészítés:

A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát, a paprikákat felszeleteljük. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, és felkockázzuk.

A zsiradékon megfuttatjuk a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt, és pár percig pirítjuk. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot, 8-10 percig pároljuk. Rátesszük a zúzát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A bort félidőben adjuk hozzá.

Hasonló receptek