Vörösboros pulykacomb

Vörösboros pulykacomb

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. paradicsompüré
  • pulykacomb
  • füstölt szalonna
  • 25 dkg aszalt szilva
  • 1 csapott ek. provence-i fűszerkeverék
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl vörösbor

Elkészítés:

1 kis fej vöröshagymát vágjunk apróra, és 2 evőkanál olajon süssül világosra.

A húst füstölt szalonnával tűzdeljük meg, a hagymás olajon körös-körül süssük át. A provence-i fűszerrel, borssal, és őrölt kömény keverékével szórjuk meg, majd 3-4 gerezd fokhagymát is adjunk hozzá. 3 dl testes vörösborral öntsük fel, és pároljuk puhára.

A puha combokat szedjük deszkára, a csontokat óvatosan bontsuk ki belőle. A húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és forrón fektessük 1 tálra.

Kiskanál lisztet, kevés vörösborral keverjünk el, és sűrítsük a pecsenye levét. 1 evőkanál paradicsompürét keverjünk bele, ha kell, vörösborral hígítsuk, hogy közepesen sűrű mártást kapjunk. Végül 25 dkg beáztatott asztalt szilvával gazdagítsuk.

A levet a hús köré önsük, és burgonyafánkkal tálaljuk.

Neked ajánljuk