Vörösboros paradicsomszószban sült csirke

Vörösboros paradicsomszószban sült csirke

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • bors

a paradicsom szószhoz:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • bors
  • bazsalikom
  • oregánó

Elkészítés:

A paradicsomot meghámozzuk, és egy főzőedénybe tesszük. Ráöntjük a vörösbort, beleaprítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az olajat, sózzuk, fűszerezzük és forrástól számítva körülbelül 10 percig hagyjuk forrni, amíg kicsit szétfő benne a paradicsom.

A tűzről levéve krumplinyomóval kicsit összepépesítjük, de aki szereti, hagyhatja nagyobb darabokban is a paradicsomot.

A csirkecombokat alaposan megsózzuk, borsozzuk, majd egy tepsi aljára fektetjük. Ráöntjük a paradicsomszószt, alufóliával letakarjuk, és 160 fokon háromnegyed-egy órát sütjük.

Levesszük a fóliát és 190-200 fokon megpirítjuk a combokat. Petrezselymes krumplival tálaljuk.

A receptet Kovács Noémi küldte be. Köszönjük-!

Neked ajánljuk