Vörösboros őzpörkölt erdei gombával

Vörösboros őzpörkölt erdei gombával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg őzhús
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 4 zöldpaprika
  • 2 ek. pirospaprika
  • 1 kk. csípős paprika
  • 30 dkg erdei rókagomba
  • 5 szem borókabogyó
  • babérlevél
  • bors
  • majoránna
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 kk. mustár
  • 2 ek. zsír
  • 1 kk. ételízesítő

Elkészítés:

Megmosom, kiáztatom az őzhúst, majd közepes méretű kockákra vágom.

Megpirítom a finomra aprított vöröshagymát egy kevés olajon, majd a tűzről levéve a pirospaprikát és a kockára vágott húst is hozzáadom, és együtt pirítom őket tovább. Beleteszem a zöldpaprikát, a paradicsompürét, a fokhagymát és a fűszereket.

A bort és a mustárt csak a főzés felénél keverem hozzá, amikor a hús már félig puha.

Addig megtiszítom és felaprítom a rókagombát.

Miután a hús már egy bő másfél órát főtt, hozzáadom a gombát, ha kell fűszerezem, majd készre főzöm a pörköltet.

Petrezselymes sós burgonyával és savanyúsággal tálalom.

Neked ajánljuk