Vörösboros mézes-chilis csirke kakukkfűves krumpli ágyon

Vörösboros mézes-chilis csirke kakukkfűves krumpli ágyon

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 1 csomag BBQ mézes-chili fűszerkeverék
  • 1 kg krumpli
  • só (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 kevés olaj
  • 2,5 dl félédes vörösbor

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk. Egy kis tálban összekeverjük a mézes-chilis fűszerkeveréket kevés olajjal, hogy kenhető állagot kapjunk. Jól megkenjük vele a csirkét mindenhol, majd egy kevés olajat öntünk rá. Letakarjuk és 20-30 percig állni hagyjuk.

A krumplit megpucoljuk, cikkekre vágjuk és sós vízben félkeményre főzzük. Egy tepsit alját kicsit beolajozzuk. A krumplit megszórjuk sóval és kakukkfűvel, majd a tepsi aljára tesszük. A hagymákat karikára vágjuk és jól megszórjuk vele a krumplit.

A csirkét a mellénél félbe vágjuk, hogy elterüljön a krumplin, így helyezzük rá. Leöntjük a vörösborral (nyugodtan lehet a csirkére is önteni). Fóliával alaposan letakarva 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 órát sütjük, hogy az alkohol elpárologjon. Félidőnél a csirkét villával kissé megszurkáljuk, hogy a pác jól átjárja, majd visszatesszük. Akkor jó, ha jó puha már a hús, és „olvad” le a csontról.

Ha már puha, leszedjük a fóliát, és 200 fokon szép pirosra sütjük – kb. 40-50 percig, közben egyszer-kétszer meglocsolva a vörösboros lével.

A lé jó szaftos lesz, a csirke pedig rettenetesen omlós.

Neked ajánljuk