Vörösboros meggyleves

Vörösboros meggyleves

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 14 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • fél citrom
  • 1 dl vörösbor
  • szegfűszeg
  • pirított mandulalapok
  • tejszínhab
  • fahéj

Elkészítés:

Kimagozott meggyet vagy konzerv meggyet 1-2 liter vízben (konzerv esetén meggylé is lehet főzöm).A vízbe egy pici sót, szegfűszeget, cukrot, fahéjat és fél citromnyi reszelt héjat teszek és felöntöm vörösborral.Ha már elég puha a meggy, tejszínes habarással besűrítem, lehűtöm és berakom a hűtőszekrénybe.Tálalásnál meghintem pirított mandulalapokkal és nyomhatunk rá tejszínhabot.

Neked ajánljuk