Vörösboros marhapörkölt főtt burgonyával

Vörösboros marhapörkölt főtt burgonyával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 kg marhahús
  • 6 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 0,5 l száraz vörösbor
  • 2 db paprika
  • 2 teáskanál kömény
  • 3 db egész paradicsom konzerv
  • 200 g zsír
  • bors
  • 500 g burgonya

Elkészítés:

A hagymát felaprítjuk, majd üvegesre dinszteljük a megolvasztott zsíron. A húst megmossuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a dinsztelt hagymához és fehéredésig pirítjuk. Rászórunk egy evőkanál pirospaprikát. A paradicsomot vágjuk apróra és adjuk hozzá a húshoz, fűszerezzük, adjuk, hozzá a vörösbort pároljuk együtt őket. (Amennyiben nem konzerv paradicsomot használunk, akkor, a paradicsomot forró vízbe tesszük, a héját lehúzzuk, apróra vágjuk és azután adjuk az ételhez.) Ezután hozzáadjuk a köményt és a felaprított fokhagymát. Szükség esetén még felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és hozzáadjuk a maradék egy evőkanál pirospaprikát is.

A hús két óra alatt puhul meg. Ha megfőtt, akkor a burgonyát megmossuk felszeleteljük és megfőzzük. Főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk