Vörösboros marhapörkölt, bográcsban

Vörösboros marhapörkölt, bográcsban
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 3 kg marhalábszár, kockázva
  • 1 kg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál köménymag
  • babérlevél
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2-3 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős paprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • sertészsír
  • 3 kg marhalábszár, kockázva
  • 1 kg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál köménymag
  • babérlevél
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2-3 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős paprika
  • 2 dl száraz vörösbor
  • sertészsír

Elkészítés:

A zsíron a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a köménymagot. Hozzáadjuk a húskockákat és a felkarikázott zöldpaprikákat és a paradicsomot is. A húst fehéredésig pirítjuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, beledobjuk a babérlevelet is. (Kb. 2 óra alatt fő meg, addig a bográcsot meg-megrázogatjuk, ha szükséges a vizet pótoljuk.)
Amikor úgy „érezzük”, hogy megfőtt, a pirospaprikát csomómentesre keverjük a vörösborban, és hozzáöntjük a bogrács tartalmához. Rövid rotyogtatás után a pörkölt elkészült.

Főtt krumplival, friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti