Vörösboros marhagulyás

Vörösboros marhagulyás

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg marhacomb
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 2 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 2 teáskanál egész köménymag
  • 1 teáskanál Erős Pista (erős paprikakrém)
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 60 dkg újkrumpli
  • 2-3 dl vörösbor
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítés:

A húst ízlés szerinti kockákra vágjuk fel. (Én kisebb kockákra vágtam fel.) A kolbászt felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. Az újkrumplit lekaparjuk, majd felkockázzuk.

Egy edényben felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pár percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, és fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, és a vízzel felöntjük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köménymagot és az erős paprikakrémet, majd félig lefedve, majdnem puhára főzzük a húst. (Amennyiben szükséges, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné és még kemény lenne a hús.)

Amikor a hús már majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a felkarikázott füstölt kolbászt, a kockára vágott újkrumplit, felöntjük a vörösborral, majd puhára főzzük. Tálaláskor tányérba szedjük a marhagulyást, majd friss kenyérrel, és ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.

Neked ajánljuk