Elkészítés:
A húst ízlés szerinti kockákra vágjuk fel. (Én kisebb kockákra vágtam fel.) A kolbászt felkarikázzuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk fel. A paradicsomot és a paprikát vékonyan felszeleteljük. Az újkrumplit lekaparjuk, majd felkockázzuk.
Egy edényben felhevítjük a zsírt, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a felszeletelt paradicsomot és paprikát, majd pár percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkockázott húst, és fehéredésig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, és a vízzel felöntjük. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köménymagot és az erős paprikakrémet, majd félig lefedve, majdnem puhára főzzük a húst. (Amennyiben szükséges, közben pótoljuk a vizet, ha elfőné és még kemény lenne a hús.)
Amikor a hús már majdnem teljesen puha, hozzáadjuk a felkarikázott füstölt kolbászt, a kockára vágott újkrumplit, felöntjük a vörösborral, majd puhára főzzük. Tálaláskor tányérba szedjük a marhagulyást, majd friss kenyérrel, és ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
magyaros
,
klasszikus
,
házias
,
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
90 perc
,
egytálétel
,
marhahúsos
,
krumplis