Vörösboros körtelekvár

Vörösboros körtelekvár
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg leveses körte
  • 1 nagy citrom
  • 50 dkg befőzőcukor
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 1-1 nagy csipet őrölt fahéj, szegfűszeg, szegfűbors
  • 1 kg leveses körte
  • 1 nagy citrom
  • 50 dkg befőzőcukor
  • 2,5 dl száraz vörösbor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csipet szegfűszeg

Elkészítés:

A körtét meghámozzuk, negyedeljük, kiszedjük a magházát és apró kockákra vágjuk. Kifacsarjuk a citrom levét, elkeverjük a körtével és a cukorral, és éjszakára állni hagyjuk.

Másnap hozzáöntjük a vörösbort, majd belekeverjük a fahéjat, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Az egészet kis lángon, kevergetve felforraljuk, és közepes lángon kevergetve 4 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.

Elvégezzük a zselépróbát. (1-2 teáskanálnyi befőzöttet egy csészealátétre teszünk, és annak azonnal meg kell dermednie. Ha nem zselésedik még, akkor tovább kell főzni a hozzávalókat.)

A lekvárt forró vízzel kiöblített, csavaros tetős üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk.

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!