Vörösboros kacsamell – fehérboros rizottóval

Vörösboros kacsamell – fehérboros rizottóval
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 50 dkg hízott kacsamell
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál póré fehér része
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 1 evőkanál egész bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1/2 dl vörösborecet
  • a körethez:
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál vaj
  • 20 dkg rizottó rizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 dl zöldségleves, kockából
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 50 dkg hízott kacsamell
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál póré fehér része
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj + a sütéshez
  • 1 evőkanál egész bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1/2 dl vörösborecet
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál vaj
  • 20 dkg rizottó rizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 5 dl zöldségleves, kockából
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A kacsamellet megmossuk, bőrét bevagdossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és a forró olajon megpirítjuk, rádobjuk a borsot, felengedjük a vörösborral és az ecettel, felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. A kihűlt páclébe beletesszük a mellet bőrével lefelé. Ügyeljünk arra, hogy a lé húst teljesen ellepje. Letakarva, a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük.

Másnap a rizottóhoz a zöldségeket megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A zöldborsót megfőzzük, leszűrjük, 2 evőkanál vajjal mixerben pürésítjük, félretesszük.

Mélyebb serpenyőben az olajat a maradék vajjal felhevítjük, rádobjuk a hagymát és a répát, majd a rizst, átforgatjuk, és folyamatosan keverve hozzáadjuk a bort, apránként a zöldséglevest, végül a tejszínt. Mire a rizs megpuhul, tejberizs-szerű állagú lesz, ekkor belekeverjük a reszelt parmezánt.

Közben a kacsamellhez serpenyőben olajat hevítünk, a mellet kiemeljük a pácléből, felitatjuk a nedvességet róla, és a beirdalt felével lefelé a serpenyőbe tesszük. Pirosra sütjük a bőrt, nem forgatjuk. Amikor már piros, megfordítjuk, és 100 °C-os sütőbe toljuk 10 percre. Kivesszük, 5 percig pihentetjük, majd vékonyra szeleteljük, és a rizottóval és a borsópürével tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti