Vörösboros-fokhagymás csirke

Vörösboros-fokhagymás csirke
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 csirkemellfilé
  • 1 csokor újhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 szár kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg hosszúszemű rizs
  • 4 db csirkemellfilé
  • 1 csokor újhagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 szár kakukkfű
  • 1 dl vörösbor
  • 20 dkg hosszúszemű rizs

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk.

Serpenyőben 2 ek. olajat hevítünk, a csirkemelleket lepirítjuk (kb. perc oldalanként) benne, közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha megsült a hús, kivesszük és félretesszük.

A maradék zsiradékban a hagymát, a fokhagymát és a kakukkfüvet hirtelen lepirítjuk, majd felöltjük 1,5 dl vízzel és a vörösborral. A húsokat visszatesszük és még további öt percig főzzük.

A körethez a rizst a maradék olajon lepirítjuk, majd felöntjük kétszer annyi forrásban lévő vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd lefedve hagyjuk párolódni kb. 20 percig. A húst a rizzsel körítjük.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti