Vörösboros cukkinis sertéskaraj

Vörösboros cukkinis sertéskaraj
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéskaraj (4 szelet)
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 dl vörösbor
  • 10 dkg póréhagyma
  • 30 dkg cukkíni
  • 30 dkg paradicsom
  • só, darált bors
  • 1 evőkanál gorombára vágott oregano
  • a körethez:
  • 40 dkg főtt áttört burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • őrölt fehérbors
  • olaj a sütéshez
  • 60 dkg sertéskaraj (4 szelet)
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 dl vörösbor
  • 10 dkg póréhagyma
  • 30 dkg cukkíni
  • 30 dkg paradicsom
  • darált bors
  • 1 evőkanál oregano
  • 40 dkg főtt áttört burgonya
  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • őrölt fehérbors
  • olaj

Elkészítés:

A zsenge cukkini, a testes vörösbor és a fűszeres karaj csodás ízélmény formájában köszön vissza a tányérról.

A húst megmossuk, leszárítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk, és megmossuk a zöldségeket. A hagymát fél karikára, a cukkínit fél centi vastag fél karikára vágjuk. A paradicsomokat lehéjazzuk, és belsejüket kikaparjuk, majd cikkekre vágjuk.

A bort feltesszük főni, és kíméletesen a harmadára beforraljuk.

A húst forró olajon megsütjük.

Az olívaolajon megpirítjuk a hagymát és a cukkínit, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a paradicsomcikkeket, és ráöntjük a bort. Megszórjuk a friss oreganóval, és összeforraljuk. A kész ragut ráöntjük a serpenyőben lévő sült húsra, összemelegítjük, majd a krumplis lepényre tálaljuk.

A körethez összekeverjük a lisztet az áttört burgonyával, tojással, sóval, borssal. Lepényeket formázunk belőle, majd kevés, nem túl forró olajon mindkét oldalát megsütjük.