Vörösboros csülökpörkölt

Vörösboros csülökpörkölt

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 db csontos főtt füstölt csülök
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 1 db piros lecsópaprika
  • 1 db sárga lecsópaprika
  • chilipaprika
  • ecetes uborka
  • burgonya
  • vörösbor
  • tejföl
  • petrezselyem
  • babérlevél
  • köménymag
  • olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • majoranna

Elkészítés:

Megfőzzük a csülköt babérleveles vízben. Kis darabokra vágjuk a megpucolt burgonyát és sós vízben megfőzzük. Olívaolajon a megfőtt krumplit kevés petrezselyemmel átsütjük.

Felaprítjuk a petrezselymet, a paradicsomot és a paprikát. Felvágjuk a csülköt és a szalonnát kockákra.

Megsütjük a szalonnát és hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megdinszteljük. Beletesszük a csülökkockákat, majd sorban a paprikát, a paradicsomot és a babérlevelet. Megfűszerezzük, vörösbort öntünk bele, majd tejfölt keverünk hozzá.

Ecetes uborkával és chilivel tálaljuk.

Neked ajánljuk