Hozzávalók:
  • 4 libacomb
  • 1 fej vörös káposzta
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek. cukor
  • 2 jonatán alma
  • 2 ek. ribizli dzsem
  • 1 ek. vörösborecet
  • 2 ek. száraz vörösbor
  • bors
  • szegfűszeg
  • 4 db libacomb
  • 1 fej vörös káposzta
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 ek. cukor
  • 2 db jonatán alma
  • 2 ek. ribizli dzsem
  • 1 ek. vörösborecet
  • 2 ek. száraz vörösbor
  • bors
  • szegfűszeg

Vörösborban sült libacomb káposztával

Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

Libacombokat bedörzsölöm sóval és borssal, majd kuktába rakom őket a fokhagymákkal.Kis vizet aláöntve párolom fél óráig.A húsokat átpakolom egy tepsibe, levét aláöntöm és sütőben pirítom.

A belőle kisült zsiradékot közben átrakom serpenyőbe, amin a felkockázott hagymát dinsztelem és a felcsíkozott káposzta is mehet rá, fedő alatt párolom 10 percen át.Szegfűszeggel, borssal és borecettel ízesítem továbbá a száraz bort öntöm rá és még 10 percig párolom.Végén a reszelt almát, ribizli dzsemet és a cukrot is hozzáadom, majd nagy lángon pirítok rajta egyet.Burgonyával tálalható.