Vörösborban főtt spagetti húsgombóccal

Vörösborban főtt spagetti húsgombóccal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a húsgombóchoz:
  • 1 csomag friss petrezselyem
  • 1 ág rozmaring
  • 50 dkg darált marhahús
  • 7 dkg friss zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • a tésztához:
  • 40 dkg durum spagetti
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szárított chili
  • 3 dl száraz vörösbor
  • a tálaláshoz:
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 ág rozmaring
  • 1 csomag friss petrezselyem
  • 1 ág rozmaring
  • 50 dkg darált marhahús
  • 7 dkg friss zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 40 dkg durum spagetti
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet szárított chili
  • 3 dl száraz vörösbor
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 1 ág rozmaring

Elkészítés:

A húsgombóchoz a zöldfűszereket leöblítjük, leveleiket finomra vágjuk. A húst, a zsemlemorzsát, a parmezánt, a petrezselymet és a rozmaringot nagy tálban kézzel összegyúrjuk. Kicsit állni hagyjuk.

A tésztához a fokhagymát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. Nagy lábosban sós vizet forralunk. Közben nagyobb serpenyőben, az olajon a fokhagymát és a chilit pirítani kezdjük, vigyázva, hogy ne kapjon oda. Felöntjük a vörösborral és beforraljuk.

A tésztát a csomagoláson előírt idő alatt al dentére főzzük a vízben, majd leszűrjük, a beforralt borba forgatjuk és további 2 percig főzzük.

A húsmasszából gombócokat formázunk, lisztben meghempergetjük őket. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat az olajjal, majd két adagban kisütjük a gombócokat. A tésztával tányérra rendezzük, a parmezánnal és a rozmaringlevelekkel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti