Vörösáfonyás szűzpecsenye

Vörösáfonyás szűzpecsenye

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 60-80 dkg sertés szűzpecsenye
  • 1 evőkanál áfonyadzsem
  • citromlé
  • 5 dkg margarin
  • 15-20 dkg aszalt áfonya és mazsola
  • 1 dl muskotályos bor
  • 1 db húsleveskocka
  • finomliszt

Elkészítés:

Elkészítés:

Szeleteljük 2 ujjnyi vastagságúra a húst! Lapítsuk ki, majd sózzuk! Lisztben megforgatjuk. Forrósítsunk fel vajat egy serpenyőben, majd süssünk kérget a húsra! Kivesszük, félretesszük.

Öntsük fel a pecsenyelét a borral, adjuk hozzá a leveskockát, az áfonyát és a mazsolát! Ezután adjuk hozzá a dzsemet!. Összeforraljuk, majd beletesszük a húst. Lisztes vajjal besűrítjük (tejszínnel is jó), kevés citromlével ízesítjük.

Köretként párolt rizs jó ételünkhöz.

Neked ajánljuk