Vörösáfonyás szarvasszeletek

Vörösáfonyás szarvasszeletek

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • kevés petrezselyem
  • 10 szem borókabogyó
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 50 dkg répa
  • 4 szelet szarvashús
  • 3 evőkanál vörösáfonya zselé
  • 1 evőkanál vörösbor
  • bors
  • 1 kanál szemes szegfűbors
  • 50 dkg fehérrépa

Elkészítés:

Elkészítés:

Vágjuk össze a répát, majd főzzük puhára 12 perc alatt! Vágjuk apróra a petrezselymet! Keverjük össze az áfonyazselét az olaj felével és a borral! Kenjük be a maradék olajjal a hússzeleteket! Törjük apróra a szegfűborsot és a borókabogyót! Szórjuk a húsra a felét!

Grillezzük 8 percig a húst! 5 perc után megsózzuk mindkét oldalát. Fűszerezzük meg!

Nyomkodjuk szét vajjal a zöldségeket! Ízesítsük borssal! Díszítsük petrezselyemmel a zöldségket! Tálaljuk az ételt burgonyakockákkal!

Neked ajánljuk