Vörös bársony torta

Vörös bársony torta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

száraz alapanyagok:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 g kakaópor
  • 1 csipet só

nedves hozzávalók:

  • 10 puha vaj
  • 2 egész tojás
  • 100 ml olaj
  • 120 ml író
  • piros ételfesték (én fractal-t használtam)
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

a krémhez:

  • 200 ml cukrászhab
  • 4 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg krémsajt
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra (hőlégkeveréses üzemmód) előmelegítjük.

A szárazanyagokat és a nedves alapanyagokat külön tálba tesszük. Az ecetet és a szódabikarbónát egy pohárkában összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajas-tojásos keverékhez. Ezután belekeverjük a száraz hozzávalókat és mehet is egy sütőpapírral kibélelt 20 cm átmérőjű tortaformába. A sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt megsütjük.

A krémhez a cukrászhabból kemény habot verünk. A puha vajat a cukorral alaposan kikeverjük, majd belekeverjük a krémsajtot és a vaníliaaromát, végül óvatosan beleforgatjuk a habot is.

Miután kihűlt a piskóta, a tetejét vékonyan levágjuk és aprítógéppel összedaráljuk, majd a piskótát háromba vágjuk.

A piskótát a krémmel megtöltjük, majd kívülről is megkenjük a krémmel, piskóta darabokkal díszítjük és ha maradt egy kis krém, abból is nyomhatunk rá.

A receptet Váradi-Kovács Krisztina küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk