Vörös bársony torta

Vörös bársony torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • száraz alapanyagok:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • nedves hozzávalók:
  • 10 puha vaj
  • 2 egész tojás
  • 100 ml olaj
  • 120 ml író
  • piros ételfesték (én fractal-t használtam)
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 200 ml cukrászhab
  • 4 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg krémsajt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 g kakaópor
  • 1 csipet
  • 10 puha vaj
  • 2 egész tojás
  • 100 ml olaj
  • 120 ml író
  • piros ételfesték (én fractal-t használtam)
  • 1 kávéskanál ecet
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 200 ml cukrászhab
  • 4 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg krémsajt
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra (hőlégkeveréses üzemmód) előmelegítjük.

A szárazanyagokat és a nedves alapanyagokat külön tálba tesszük. Az ecetet és a szódabikarbónát egy pohárkában összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajas-tojásos keverékhez. Ezután belekeverjük a száraz hozzávalókat és mehet is egy sütőpapírral kibélelt 20 cm átmérőjű tortaformába. A sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt megsütjük.

A krémhez a cukrászhabból kemény habot verünk. A puha vajat a cukorral alaposan kikeverjük, majd belekeverjük a krémsajtot és a vaníliaaromát, végül óvatosan beleforgatjuk a habot is.

Miután kihűlt a piskóta, a tetejét vékonyan levágjuk és aprítógéppel összedaráljuk, majd a piskótát háromba vágjuk.

A piskótát a krémmel megtöltjük, majd kívülről is megkenjük a krémmel, piskóta darabokkal díszítjük és ha maradt egy kis krém, abból is nyomhatunk rá.

Megjegyzés:

A receptet Váradi-Kovács Krisztina küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti