Vörös bársony torta

Vörös bársony torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 g kakaópor
  • 1 csipet só
  • 10 puha vaj
  • 2 egész tojás
  • 100 ml olaj
  • 120 ml író
  • piros ételfesték
  • 1 kiskanál ecet
  • 1 kiskanál szódabikarbónával
  • a krémhez:
  • 200 ml cukrászhab (Meggle)
  • 4 dkg puha vaj
  • 12dkg porcukor
  • 25 dkg krémsajt
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 g kakaópor
  • 1 csipet
  • 10 puha vaj
  • 2 egész tojás
  • 100 ml olaj
  • 120 ml író
  • piros ételfesték
  • 1 kiskanál ecet
  • 1 kiskanál szódabikarbónával
  • 200 ml cukrászhab (Meggle)
  • 4 dkg puha vaj
  • 12dkg porcukor
  • 25 dkg krémsajt
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés:

A száraz anyagokat külön tálba tesszük. Mixerrel összekeverjük a vajat a tojással, majd hozzáadjuk az olajat, az írót és az ételfestéket.

Az ecetet a szódabikarbónával egy kis pohárkában összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajas-tojásos keverékhez. Végül a száraz anyagokkal mixerrel összekeverjük a tojásosat, és mehet is egy sütőpapírral bélelt (vagy vajjal kikent, kilisztezett) 20 cm-es tortaformába. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és hőlégkeveréses üzemmódban kb. 45 perc alatt megsütjük.

A krémhez a vajat a porcukorral és a krémsajttal és a vanília aromával alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert cukrászhabot.

Miután kihűlt a piskóta, a tetejét vékonyan levágjuk és aprítógéppel összedaráljuk. A piskótát három részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel, és kívülről is bevonjuk vele, majd a piskótadarabokkal és némi maradék krémet rányomva díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Váradi-Kovács Krisztina küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti