Vörös bársony torta

Vörös bársony torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • nagy csipet só
  • 1 evőkanál keserű kakaópor (ha igazi holland kakaóport használsz elég lehet kevesebb is, a fontos, hogy ne barna legyen a tésztánk)
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2,4 dl kefir piros ételfesték (lehet por, gél vagy folyékony állagú egyaránt)
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 3,5 dl tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2,4 dl kefir piros ételfesték (lehet por, gél vagy folyékony állagú egyaránt)
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 3,5 dl tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

A lisztet, sót és kakaót jól összekeverjük. Legjobb, ha összeszitáljuk. A szoba-hőmérsékletű vajat krémesre keverjük. Beletesszük a cukrot, tojást, kefirt, vanília aromát, ételfestéket és alaposan összedolgozzuk. A lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.

A szódabikarbónát leöntjük az ecettel, hagyjuk felfutni, majd a tésztához keverjük. A tészta felét 23 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. (A másik felével is így járunk el.)

Kicsit a formában hagyjuk, majd kiborítjuk.

A mascarponét a cukorral, vaníliával összekeverjük. A tejszínt keményre verjük, és összedolgozzuk a mascarponével.

Mindkét lapot kétfelé vágjuk. A lapokat lekenjük a krémmel. Tetejét és az oldalát tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!