Vörös bársony torta

Vörös bársony torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • nagy csipet só
  • 1 evőkanál keserű kakaópor (ha igazi holland kakaóport használsz elég lehet kevesebb is, a fontos, hogy ne barna legyen a tésztánk)
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2,4 dl kefir
  • piros ételfesték (lehet por, gél vagy folyékony állagú egyaránt)
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 25 dkg liszt
  • nagy csipet
  • 1 evőkanál keserű kakaópor
  • 12 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2,4 dl kefir
  • piros ételfesték
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:

A lisztet, sót és kakaót jól összekeverjük. Legjobb, ha összeszitáljuk. A szoba-hőmérsékletű vajat a cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokatt, kefirt, vanília aromát, ételfestéket és alaposan összedolgozzuk. Ezután a lisztes keveréket óvatosan hozzákeverjük.

A szódabikarbónát leöntjük az ecettel, hagyjuk felfutni, majd a tésztához keverjük.

A tészta felét 23 cm-es sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A másik felével is így járunk el. Kicsit hagyjuk a formában, majd kiborítjuk.

A mascarponét a cukorral, vaníliával összekeverjük. A tejszínt keményre verjük, és a mascarponével összedolgozzuk.

Mindkét lapot kétfelé vágjuk. A lapokat lekenjük krémmel, egymásra rétegezzük és a tetejét és az oldalát is bevonjuk vele.

A tetejét a lapok vágásakor leforgácsolódott tésztamorzsával és gyümölccsel díszítjük.

(Az eredeti recept szerint 18 cm-es torta formában kellene sütni. Biztos magasabb lett volna.)

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!