Vödrös savanyúság házilag

Vödrös savanyúság házilag

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 kg uborka
  • 3 kg apró hagyma
  • 12 db káposztával töltött paprika
  • 6 db sárgarépa
  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 fej káposzta hasábokra vágva
  • 5 l hideg víz
  • 1.5 liter 10 % ecet
  • 30 dkg só
  • 1,5 kg cukor
  • 50 szem egész bors
  • 30 szem koliander
  • 30 szem mustár mag
  • 2 szál torma
  • 2 csokor kapor
  • 8 db babérlevél
  • 3 teáskanál borkén
  • 1 csomag savanyúság tartósító

Elkészítés:

A savanyúság elkészítéséhez kell egy darab 20 l légmentesen zárható vödör, vagy ennek megfelelő űrmértékű kisebb vödrök.

A savanyúság levéhez a hozzávalókat egy nagy edénybe rakjuk, hidegen összekeverjük, és a vödrökbe rakott zöldségekre öntjük (a zöldségeket tetszés szerint aprítjuk fel, vagy egészben rakjuk bele), majd légmentesen lezárjuk.

10 nap múlva lehet fogyasztani, és ha nagyon fogy, lehet utána tölteni a lébe.

Aki jobban szereti a zöldségeket összevagdalva, készítsen Csalamádét!

Neked ajánljuk