Vodkás rózsasziromlikőr

Vodkás rózsasziromlikőr

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2-3 maréknyi rózsaszirom
  • 30 dkg cukor
  • 0,5 dl vodka
  • piros ételfesték
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 dl konyak

Elkészítés:

Elkészítés:

Főzzünk szirupot a vízből és a cukorból! Hűtsük le!

Mossuk meg a rózsaszirmokat, és tegyük egy szélesszájú üvegbe! Öntsük rá a vodkát és a szirupot, majd zárjuk le az üveget!

2 hétig érleljük meleg helyen. Rázzuk fel naponta egyszer legalább!

Ha letelt a 2 hét, szűrjük át! Illatosíthatjuk rózsavízzel, illetve színezhetjük ételfesték hozzáadásával. Hűtve fogyasztjuk.

Neked ajánljuk