Virslivel töltött sült burgonya

 Virslivel töltött sült burgonya

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 10 db héjában főtt burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 4 szál zöldhagyma
  • 8 db virsli
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A főtt burgonyákat megtisztítjuk, a közepüket kivájjuk. Olajon megfuttatjuk a megtisztított, összevágott hagymát, majd rátesszük a felkarikázott virslit, és összepirítjuk. A tűzről levéve belekeverjük a fűszerpaprikát.

A pirított paprikás virslivel megtöltjük a burgonyákat, a tetejükre kevés tejfölt és reszelt sajtot teszünk.

Az előkészített burgonyákat 240 C-fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és rápirítjuk a sajtot. Amikor megpirult, kivesszük a sütőből és forrón tálaljuk.

Díszíthetjük salátával, kínálhatunk mellé tejfölt is.

Neked ajánljuk