Virslivel töltött kiflik

Virslivel töltött kiflik

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 ek. só
  • 1 dl tejföl
  • 1 kk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1+2 tojássárgája
  • 16 virsli
  • 10 dkg sajt
  • 1 kk. olaj

Elkészítés:

A virsliket félbevágtam.

A tésztához elmorzsoltam a lisztben a vajat, összekevertem a sóval. A tejfölt kézmelegre melegítettem, összekevertem a cukorral, az élesztővel és 1 tojássárgával. A liszthez adtam, összegyúrtam, és 4 cipót formáltam belőle.

Korongokat nyújtottam a cipókból, majd ezeket külön-külön 8 részre osztottam. A háromszögekbe szorosan beletekertem a fél virsliket.

A virslis tésztát sütőpapírral bélelt tepsikbe tettem. Fél órát pihentettem konyharuhával letakarva.

Elkevertem az olajat a másik 2 tojássárgájával, megkentem a kiflik tetejét, és megszórtam a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon megsütöttem aranysárgára.

Frissen a legfinomabb, mikróban újramelegítve ketchuppal vagy mustárral fogyasztható.

Neked ajánljuk