Virslivel töltött kiflik

Virslivel töltött kiflik
Elkészítési idő
4,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 4 pár virsli
  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 1 tojássárga
  • 1 ek. tejföl
  • 1 tk. só
  • szezámmag
  • 50 dkg liszt
  • 4 pár virsli
  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 1 db tojáss
  • 1 ek. tejföl
  • 1 tk.
  • szezámmag

Elkészítés:

Langyos tejben cukorral, élesztőt futtatok 5 percig.A langyos lisztet sózom és hozzáadom az élesztőt, majd összegyúrom olajjal.Fél óráig hagyom kelni melegebb helyen.Virsliket 3 részre darabolom és félbevágom őket.A már megkelt tésztát átdologozom és kinyújtom fél centi vastagra és 2 centis csíkokra szelem fel.Minden virslidarabot egy csíkba felgöngyölök, leszórom szezámmaggal.10-15 percig sütöm 180 fokon.



Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti