Virslivel töltött kiflicskék

Virslivel töltött kiflicskék

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor
  • 2 dl napraforgóolaj
  • 1 tojás a kenéshez
  • szezámmag
  • virsli
  • sajt

Elkészítés:

Az élesztőt a tejben a cukorral futtassuk fel, és a többi hozzávalóval együtt dagasszuk hólyagosra. Majd letakarva kelesszük meleg helyen.

Amikor megkelt, még egyszer jól gyúrjuk át, és osszuk 4 felé a tésztát. A cipókat köralakúra nyújtsuk, és mindegyiket vágjuk 8 vagy 12 cikkre.

A körcikkek széles végére tegyünk egy negyed virslit, trappista sajtot, és tekerjük fel úgy, hogy lehetőleg a keskeny vége a kifli aljára essen. Kenjük meg sütés előtt a felvert tojással vagy csak sárgájával, és szórjuk meg szezámmaggal.

Előmelegített sütőben süssük úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet rakunk, és mikor kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, így puha marad.

Hasonló receptek