Virslis rácsos

Virslis rácsos

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 4 személyre: 
  • 50 dkg liszt
  • 1 zacskó (7 g) porélesztő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál só
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl langyos víz
  • 16 db vékonyabb frankfurti virsli

Elkészítés:

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk az élesztőt, a cukrot, a sót, összedolgozzuk az olajjal és a langyos vízzel. Rugalmas tésztává dagasztjuk, és letakarva, meleg helyen legalább 2 órát kelesztjük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát egy nagy tepsi méretűre kinyújtjuk, és 2-3 cm-ként hosszú csíkokat vágunk rajta úgy, hogy a tészta széleit körben kb. 2 cm szélességben egyben meghagyjuk. A virsliket lent-fent átvezetjük a csíkok között. A sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

Fotó: RAS/Recepttár

Hasonló receptek