Virslis partifalatkák

Virslis partifalatkák

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

kb. 20 darabhoz:

  • 40 dkg krumpli
  • 20 dkg sajt (pl. parmezán, gouda...)
  • 10 dkg liszt só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 1 marék bazsalikom
  • 4 db jó minőségű virsli
  • kb. 2 dl étolaj a sütéshez

Elkészítés:

A virslit kb. 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk fel. A krumplit megpucoljuk, ha nagyobbak akkor félbevágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, lereszeljük.

A lereszelt krumplit egy tálba tesszük, majd hozzáreszeljük a sajtot, hozzáadjuk az apróra vágott bazsalikomot, a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután gyors mozdulatokkal összegyúrjuk úgy, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se pedig kemény. (Ha szükséges, akkor adjunk hozzá még egy kevés lisztet, hogy könnyen formázható legyen.)

A masszából lecsippentünk egy kisebb darabot, a tenyerünkben kicsit ellapogatjuk, majd ráteszünk egy virslidarabkát. Ezután golyót formázzuk belőle, majd egy liszttel megszórt tálcára tesszük. (A maradék masszával és virslivel is így járjunk el.) Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, majd beletesszük a golyókat, és kisebb hőfokon, többször átfordítva, szép pirosra sütjük. (Én kislángon 10 perc alatt sütöttem szép pirosra, ropogósra, és közben többször is átfordítottam.)

A szép pirosra, ropogósra sült golyókat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja, majd tálalásig melegen tartjuk. Tálaláskor ízlés szerint ketchup-ot vagy mustárt kínáljunk hozzá.

Neked ajánljuk