Virslis káposztaleves

Virslis káposztaleves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 4 pár füstölt virsli
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg bacon
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db zöldség
  • 1 db vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2-3 db babérlevél
  • köménymag
  • Erős Pista (erős paprikakrém)
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

A füstölt szalonnát, a bacont, a vöröshagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk fel. A zöldségeket megpucoljuk és ízlés szerint feldaraboljuk. A káposztát kicsit kinyomkodjuk, hogy ne legyen túl savanyú, majd szintén apróbbra vágjuk.

Egy edénybe tesszük az apróra vágott füstölt szalonnát, majd elkezdjük zsírjára sütni. Amikor már kapott egy kis színt, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, pár percig sütjük, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket, a felkockázott bacont, és pároljuk pár percig, majd megszórjuk a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a savanyú káposztát is.

Ezután annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, és hozzáadjuk a babérlevelet, ízlés szerint erős paprikakrémet, majd puhára főzzük a káposztát és a zöldségeket.

Amikor a zöldségek és a káposzta puhára főttek, hozzáadjuk a felkarikázott virslit is. A tejfölt simára keverjük a liszttel és egy merőkanál levessel, majd állandó keverés mellett, a leveshez csorgatjuk. Ezután még pár percig főzzük, majd tálalásig melegen tartjuk.

Tálaláskor a levest tányérba merjük, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint tálaláskor még egy kevés ecettel is savanyíthatjuk a levest.

Neked ajánljuk