Virslis hajdinakrokett

Virslis hajdinakrokett

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg hajdina
  • fél l víz
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 4 evőkanál zabpehely (GM)
  • 1 pár GM virsli Pl Kométa/Pick
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • Erős Pista
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma

a beforgatáshoz:

  • kukoricaliszt /GM morzsa

a sütéshez:

  • kókuszzsír

Elkészítés:

A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítjuk, a vízzel felöntjük, és takaréklángon puhára pároljuk, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a zabpelyhet, sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és az Erős Pistát. (Természetesen a fűszerezésen ízlés szerint lehet változtatni.)

Alaposan összegyúrjuk, elképzelhető, hogy még egy-két evőkanál kukoricalisztet igényel, de egyszerre akkor se rakjunk bele többet. A virsliket nagyságától függően 5-6 darabba vágjuk. A hajdinás masszából a tenyerünkben egy adagot ellapítunk, és belecsomagoljuk a virsli darabokat. Pont úgy, mint ha szilvás gombócot csinálnánk, csak most a virslit kell elbújtatni. Kroketté alakítjuk, meghempergetjük a kukoricalisztben, és kókuszzsírban pirosra sütjük.

GM morzsába is forgatható, de nekünk a kukoricalisztes megoldás jobban ízlett!

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk