Virslis hajdinakrokett

Virslis hajdinakrokett
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg hajdina
  • fél l víz
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 4 evőkanál zabpehely (GM)
  • 1 pár GM virsli Pl Kométa/Pick
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • Erős Pista
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • a beforgatáshoz:
  • kukoricaliszt /GM morzsa
  • a sütéshez:
  • kókuszzsír
  • 25 dkg hajdina
  • fél l víz
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 4 evőkanál zabpehely (GM)
  • 1 pár GM virsli Pl Kométa/Pick
  • 2 evőkanál szőlőmagolaj
  • Erős Pista
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • fokhagyma
  • kukoricaliszt vagy GM morzsa
  • kókuszzsír

Elkészítés:

A hajdinát egy kevés zsiradékon átforrósítjuk, a vízzel felöntjük, és takaréklángon puhára pároljuk, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a kukoricalisztet, a zabpelyhet, sót, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást és az Erős Pistát. (Természetesen a fűszerezésen ízlés szerint lehet változtatni.)

Alaposan összegyúrjuk, elképzelhető, hogy még egy-két evőkanál kukoricalisztet igényel, de egyszerre akkor se rakjunk bele többet. A virsliket nagyságától függően 5-6 darabba vágjuk. A hajdinás masszából a tenyerünkben egy adagot ellapítunk, és belecsomagoljuk a virsli darabokat. Pont úgy, mint ha szilvás gombócot csinálnánk, csak most a virslit kell elbújtatni. Kroketté alakítjuk, meghempergetjük a kukoricalisztben, és kókuszzsírban pirosra sütjük.

GM morzsába is forgatható, de nekünk a kukoricalisztes megoldás jobban ízlett!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!