Virsli csillagok

Virsli csillagok
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 db virsli (6 adaghoz)
  • 1 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb. 1-1,5 dl tej
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 15 db virsli (6 adaghoz)
  • 1 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • 1-1,5 dl tej
  • 15 dkg reszelt trappista sajt

Elkészítés:

A virsliket két egyforma részre vágjuk, majd ezután a virsli darabokat hosszában félbe vágjuk figyelve arra, hogy a legvége egyben maradjon.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

Előkészítjük a sütőpapírral bélelt tepsit, és a kis virsli darabokból csillagot formázunk. Egy csillaghoz öt darab kell. Egyesével szétnyitjuk, majd fogpiszkáló segítségével a részeket összefogatjuk, hogy sütés közben ne forduljanak és csússzanak el.

A csillagok közepébe burgonyapürét teszünk, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Közepes lángon addig sütjük a sütőben, ameddig a sajt hólyagos lesz rajta, és barnás színe lesz.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!