Virág díszítésű majonézes burgonyasaláta

Virág díszítésű majonézes burgonyasaláta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db lila hagyma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál mustár
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál tökmagolaj
  • *

a díszítéshez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db lila hagyma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál mustár
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál tökmagolaj
  • *
  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db sárga paradicsom
  • 7-8 db tökmag
  • 3 szál zellerzöld

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. A tojást megfőzzük és felszeleteljük, a vöröshagymát cikkekre vágjuk. A majonézt, mustárt, tejfölt, citromlevet összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük a krumplival, tojással és a hagymával. Egy tálba tesszük. a tetejére húzunk 1 evőkanál tejfölt.

A koktélparadicsomot felkarikázzuk, a sárga paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, a tökmagot apróra vágjuk. A zellerzöldet ízlés szerint elosztjuk a saláta tetején. Az egyik szál 2 oldalát kirakjuk a felszeletelt paradicsommal, a másik 2 szál zellerzöld végébe tesszük a felaprított tökmagot, és a sárga paradicsommal körbe rakjuk. A zeller zöldjével díszítjük.

Hasonló receptek