Virág díszítésű majonézes burgonyasaláta

Virág díszítésű majonézes burgonyasaláta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 2 db lila hagyma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál mustár
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 teáskanál tökmagolaj
  • *
  • a díszítéshez:
  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db sárga paradicsom
  • 7-8 db tökmag
  • 3 szál zellerzöld
  • 1 kg burgonya
  • 2 db lila hagyma
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál mustár
  • őröltbors
  • 1 teáskanál tökmagolaj
  • 4 db koktélparadicsom
  • 2 db sárga paradicsom
  • 7-8 db tökmag
  • 3 szál zellerzöld

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és karikára szeleteljük. A tojást megfőzzük és felszeleteljük, a vöröshagymát cikkekre vágjuk. A majonézt, mustárt, tejfölt, citromlevet összekeverjük, sózzuk, fűszerezzük és összekeverjük a krumplival, tojással és a hagymával. Egy tálba tesszük. a tetejére húzunk 1 evőkanál tejfölt.

A koktélparadicsomot felkarikázzuk, a sárga paradicsomot vékony cikkekre vágjuk, a tökmagot apróra vágjuk. A zellerzöldet ízlés szerint elosztjuk a saláta tetején. Az egyik szál 2 oldalát kirakjuk a felszeletelt paradicsommal, a másik 2 szál zellerzöld végébe tesszük a felaprított tökmagot, és a sárga paradicsommal körbe rakjuk. A zeller zöldjével díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti