Villányi hagymás bélszín

Villányi hagymás bélszín

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • bélszín
  • hagyma
  • szőlő
  • vörösbor
  • bors
  • Worchester szósz
  • narancs
  • fokhagyma
  • olaj
  • keményítő

Elkészítés:

A bélszínt bepácoljuk: lehártyázzuk, majd borssal és mustárral megkenjük, olajba tesszük (ami ellepi), és 2-3 napig pácoljuk.

A ragu elkészítésekor 2 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk, majd rádobunk 3 fej nagy kockára vágott vöröshagymát. Kicsit átpirítjuk benne, sózzuk-borsozzuk. Felöntjük 3 dl vörösborral és ebben főzzük a hagymát amíg megpuhul. Közben egy kis fokhagymát, 1 kávéskanál Worchester szószt, 1 szelet narancsot és pár szem szőlőt teszünk bele.

Ha a hagyma már puha, a mártást keményítővel sűrítsük be.

A bélszínt serpenyőben süssük meg ízlés szerint, olaj nem kell alá, mert a páctól elég olajos.

Burgonyakrokettel és a fűszeres mártással tálaljuk.

Neked ajánljuk