Villámgyors sáfrányos kókuszfagylalt

Villámgyors sáfrányos kókuszfagylalt
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 20 dkg zsíros tejszín
  • 300 ml kókusztej
  • 9 dkg cukor
  • ½
  • teás sáfrány
  • a tálaláshoz:
  • válasszunk egzotikus gyümölcsöket (licsi, mangó, ananász)
  • kókuszreszelék vagy kókusz chips
  • 20 dkg zsíros tejszín
  • 300 ml kókusztej
  • 9 dkg cukor
  • ½ teás sáfrány
  • egzotikus
  • kókuszreszelék vagy kókusz chips

Elkészítés:

Egy kis fazékban összeöntjük a tejszínt és a kókusztejet, hozzáadjuk a cukrot, illetve a sáfrányt majd felforraljuk. Ezután alacsony lángon további 10 percig főzzük, folyamatos kevergetés mellett. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Kétféle módon készíthetjük el - ha van fagylaltkészítő gépünk, a szokásos módon, annak leírása szerint készítjük el a fagylaltot.

Fagylaltgép hiányában: A kihűlt krémet egy széles, lapos edénybe öntjük, amelyet lefedve a fagyasztóba tudunk helyezni. Egy óra elteltével egy kézi habverővel átdolgozzuk, hogy a jégkristályokat összetörjük. Ugyanezt óránként addig ismételjük, amíg szép krémes fagylalt állagot kapunk.

Tálaláshoz gombócokat formázunk egy fagylaltos kanál segítségével és pohárban, kis tányérban szervírozzuk - egzotikus gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel megszórva.