Villámgyors pudingos keksz

Villámgyors pudingos keksz

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 2 csomag főző pudingpor (olyan ízű, amilyet szeretnél)
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomagvaníliás cukor

Elkészítés:

A pudingpor kivételével az összes hozzávalót jól összedolgozzuk, tésztává gyúrjuk. A tésztát elfelezzük, és az egyikbe beledolgozzuk a vanília ízű, a másik tésztába pedig a puncs ízű pudingport. (Két különböző ízű, színű tésztánk lesz.)

Az egyik buci tésztából csípünk egy kis tészta darabkát (kb. kis dió nagyságút) és golyóvá formázzuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Így járunk el a többi tésztával is. Amikor tele a tepsi, a gombócokat egy villával kissé lenyomjuk (így mintázzuk).

200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük (vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor nagyon száraz lesz).

Ha megsült, kivesszük és jöhet a következő adag.

A kihűlt kekszeket egy zárható tetejű dobozban tároljuk!

Tipp: Én a puncs ízű keksz tésztájába tettem 2 csepp piros színű ételszínezéket, hogy színesebb legyen! Ebből az adagból 27 keksz lett.

Neked ajánljuk