Villámgyors túrós-kakaós tekercs

Villámgyors túrós-kakaós tekercs

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • reszelt ciromhéj (ízlés szerint)
  • 10 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • fél csomag sütőpor
  • 60 ml tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 30 dkg liszt

a kakaós töltelékhez:

  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 csapott evőkanál kakaópor

a tészta lekenéséhez:

  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

A sütőt 180-200 fokra előmelegítjük (légkeverésnél elég a 180 fok). A sütőtepsibe sütőpapírt teszünk. A töltelékhez összekeverjük a cukrot és a kakaót.

A túrót villával összenyomkodjuk, majd összekeverjük a porcukorral, reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk a sót, beleöntjük a tejet és az olajat, jól elkeverjük, végül kézzel beledolgozzuk a sütőporos lisztet is..

Szilikon nyújtólapon vékonyra, kb. fél cm vastagságú téglalapra nyújtjuk. (Nem kell megijedni, nem olyan az állaga, mint általában a tésztának, de simán lehet vele dolgozni.)

A tésztát lekenjük az olajjal, meghintjük a cukros kakaóval majd a hosszabbik oldalánál finom mozdulatokkal feltekerjük. Jó egy centis darabokat vágunk belőle és egymástól távol az előkészített tepsibe tesszük. A forró sütőbe toljuk és 10-15 perc alatt (a sütő erősségétől függ az idő) megsütjük, éppen csak hogy aranyszínt kapjon, nehogy kiszárítsuk a puha tésztát.

Neked ajánljuk