Villámgyors fánksüti

Villámgyors fánksüti
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 2 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 40 dkg finomliszt
  • 1,5 dl étolaj
  • 3,5 dl tej
  • a tetejére:
  • 3-4 evőkanál olvasztott vaj
  • kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet
  • 40 dkg finomliszt
  • 1,5 dl étolaj
  • 3,5 dl tej
  • 3-4 evőkanál olvasztott vaj
  • kristálycukor

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra (alsó-felső sütés) előmelegítjük. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőport és a sót, majd azt is elkeverjük. Lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk, majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet, az egészet csomómentesre keverjük.

Egy kb. 20x30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróba)!

A még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal és kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.

Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel, vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.

Amerikai fánk tészta, tepsiben sütve! Gyorsan elkészül és gyorsan el is fogy!

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!