Viktória szelet

Viktória szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 gr sütőpor
  • 4 tojás felvert habja
  • a krémhez:
  • 5 tojássárgája
  • 50 ml tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • a hab a tetejére:
  • 2 tojásfehérje
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 gr sütőpor
  • 4 tojás felvert habja
  • 5 db tojássárgája
  • 50 ml tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 10 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojásfehérje
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott margarint, majd a sütőporral elkevert lisztet, a diót és a kakaóport.

Egy 23×34 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát elfelezzük, majd egymás után két lapot sütünk belőle 180 fokra előmelegített sütőben laponként kb. 8-10 perc alatt.

A krémhez a cukrokat, lisztet, pudingport, tojássárgákat, tejet kikeverjük, majd vízgőz fölött addig keverjük, amíg besűrűsödik. Amikor a krém már kihált, kihabosítjuk vele a vajat.

A lapokat hosszában kettévágjuk, majd a krémmel betöltjük. Egy keveset a tetejére is hagyunk.

A tojásfehérjéket a cukorral, lekvárral vízgőz felett kemény habbá verjük, majd a krém tetejére simítjuk.

Én trió csokoládé forgáccsal szórtam meg, mielőtt hűtőbe tettem, ahol minimum egy órát kell hűsölnie. Utána már szeletelhetjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!