Vienetta szelet

Vienetta szelet
Elkészítési idő
4,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • a krémhez:
  • 1 db meggle cukrászhab
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 tábla étcsokoládé
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db meggle cukrászhab
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

8 tojás fehérjét 8 evőkanál cukorral kemény habbá verünk, ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ehhez hozzáadunk fél csomag sütőport és a habverővel tovább keverjük. Ezután fokozatosan hozzáadunk nyolc kanál lisztet.

A piskóta tésztát egy nagyobb négyzet alakú tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

Amikor megsült, kihűtjük és három egyenlő téglalapra vágjuk.

Ezután 1 doboz meggle cukrászhabot 2 csomag habfixálóval kemény habbá verünk, majd két tábla csokoládét gőz felett megolvasztunk.

Egy piskóta lapot tálcára helyezünk, majd a tejszínhab szűk egyharmadát rákenjük. Az olvasztott csokoládét habzsákba öntjük (a legvékonyabb kinyomót használjuk) és az egyharmadát rácsorgatjuk a tejszínre. Ezután rátesszük a következő lapot és megismételjük a folyamatot. Amikor ezzel is kész vagyunk, rátesszük az utolsó lapot és a maradék habbal körbe kenjük, illetve a maradék csokoládéval lecsorgatjuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!