Vienetta sütemény eperrel és csokival

Vienetta sütemény eperrel és csokival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 12 g sütőpor
  • a krémhez:
  • 2 csomag eperízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg étcsokoládé
  • a díszítéshez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl Meggle cukrászhab
  • eper
  • csokilapocskák
  • áfonyás csokoládé drazsé
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 12 g sütőpor
  • 2 csomag eperízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg eper
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 dl tej
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl Meggle cukrászhab
  • eper
  • csokilapocskák
  • áfonyás csokoládé drazsé

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.

1 nagy gáztepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és két részletben megsütjük benne a piskóta masszát. (Tehát a masszát 2 részre osztjuk és külön-külön 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.)

A kihűlt piskótákat a rövidebb felénél indulva hosszában elvágjuk 3 csíkra, így lesz 6 csík lapunk.

A krém készítése: a pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal jó habosra keverjük. A megmosott, apróbbra vágott epret szép óvatosan hozzákeverjük, és a piskóta csíkokat egymás után megtöltjük. Olvasztott csokival minden sort meglocsoljuk.

A sütemény oldalát is lekenjük a krémmel. A díszítéshez a pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A tejszínt apránként a pudinghoz keverjük és jól kihabosítjuk. A sütemény oldalát és tetejét is bevonjuk vele.

A felsorolt hozzávalókkal vagy tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!