Vienetta glutén- és tejmentesen

Vienetta glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 4 db M-es tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál cicás kakaópor
  • a krémhez:
  • 4,5 dl mandulatej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor ízlés szerint
  • 8 dkg margarin
  • 2-3 evőkanál felvert Meggle decor hab
  • Mentes mogyorókrém
  • 4 db M-es tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 evőkanál rizsliszt
  • 1 evőkanál cicás kakaópor
  • 4,5 dl mandulatej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • 8 dkg margarin
  • 2-3 evőkanál felvert Meggle decor hab
  • mentes mogyorókrém

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját kézi mixerrel kikeverjük a cukorral, késhegynyi szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a rizslisztet és a kemény habbá vert fehérjét.

A tészta felét sütőpapírral bélelt lisztezett tepsibe rakjuk, majd hozzákeverünk 1 evőkanál cicás kakaóport és kicsit márványosra keverjük. (Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 25 perc)

A pudingot megfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarint, vaníliás cukrot, cukrot és a dekor habot.

A kisült piskótát mogyorókrémmel lekenjük, rámegy a krém, majd olvasztott mogyorókrémmel megcsurgatjuk, végül rá megy a hab.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!