Vese-velő leves

Vese-velő leves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 30 dkg vese
  • 30 dkg velő
  • 50 dkg húsos-csont
  • 1 db zöldség
  • 1 db répa
  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet őrölt fehérbors
  • 2 db babérlevél
  • kevés étolaj vagy zsír
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 dl tejföl
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1-2 evőkanál 10 %-os ecet (ízlés szerint)

Elkészítés:

A húsos csontból a vegyes zöldséggel, 1 darab vöröshagymával, sóval, borssal és a babérlevéllel levest főzünk (én kb. 1 óráig főztem) azután leszűrjük.

A leszűrt levet újra feltesszük forrni. A csontról leszedjük a puhára főtt húst, és beletesszük a forró lébe.

Amíg az alaplé fő, a vesét a külső hártyáitól megtisztítjuk, a belsejét is kivágjuk, és apró szeletekre összevágjuk, majd belerakjuk a leszűrt lébe, és kb. 40 percig főzzük. Utána belerakjuk az előzőleg megabált velőt is, aminek levesszük a hártyáját, majd kockákra vágjuk és összeforraljuk.

Ezután elkészítjük a rántást, rászórjuk a pirospaprikát és berántjuk vele a levest. A kész levesbe belekeverünk még 2 dl tejfölt és 1-2 evőkanál ecetet, s még 5 percig forraljuk.

Neked ajánljuk